Fordele ved lavenergihuse

Mulighederne er utroligt mange, når man skal bygge sit eget hus fra nyt. Byggefirmaerne står klar i hobetal til at hjælpe dig på vej, og de kaster om sig med begreber, som er mere eller mindre forståelige. Vi har her samlet alle fordelene ved at vælge et lavenergihus, som naturligvis varierer i type og form hos alle byggefirmaerne. Det mest centrale er dog, at det er certificeret som et lavenergihus.

En billigere energiregning

Den åbenlyse grund til at vælge et lavenergihus er selvfølgelig, at man har mulighed for at spare på både el og varme. Det skyldes, at der bruges de bedste materialer til isolering, og så installeres der som oftest også solceller på taget. På den måde er det både varme- og elregningen, som der kan spares på. Så selvom lavenergihuset oftest er dyrere end et almindeligt parcelhus, så er det et hus, der kan svare sig på den længere bane.

Et bedre indeklima

I lavenergihuse installeres et ventilationsanlæg, som har flere gode funktioner for huset. Det er naturligvis med til at holde en god gennemgang i luften i hjemmet, hvor det til dels også renser og sender ny, ren luft ind. Desuden er ventilationsindlægget med kølefunktion, så det på varme dage kan være med til at skabe et sundt og behageligt indeklima i huset. Den gode ventilation af klimahuset er også med til at sikre huset mod svamp og råd. Det skyldes, at den øgede ventilation også foregår i loftrummet og af ydervæggene, hvor vækst typisk foregår. Så du er altså sikret et godt indeklima mange år fremover.

Solceller

De fleste lavenergihuse kommer med solceller. De bruges både til at forsyne ventilationsanlægget, men de kan også være med til at dække store dele af strømforbruget i huset. Strømmen fra solcelleanlægget er nemlig både gratis og afgiftsfri. Ved at indstille sine elektroniske apparater som vaskemaskine, tørretumbler og opvasker til at bruge mest muligt strøm, er det muligt at få mest ud af solcellerne, der naturligvis producerer mest strøm i dagtimerne, hvor der er sol.

Der er altså rigtigt mange gode grunde til at vælge et lavenergihus. Typen er ikke forbeholdt den klimabevidste eller økologen, men er for alle, der ønsker at spare på kedelige, faste udgifter som strøm og varme. Byggeformen kan findes i mange forskellige byggefirmaer, så du har mulighed for at vælge lige dét type hus, du ønsker og med den byggepartner, som du har størst tiltro til.