Byg det gode børneværelse

Hvis du venter dit første barn, kan det godt være svært at vide, hvordan man skal gribe børneværelset an. Derfor har vi samlet lidt inspiration til, hvad du kan gøre for at give barnet et dejligt og brugbart værelse. Det gælder også om at have et værelse, som barnet vil benytte, og på den måde kan det blive nemmere at tilvænne barnet om at sove der på et senere tidspunkt.

Størrelsen på værelset

Når du har små og mindre børn, behøver de ikke så meget plads på deres værelser endnu. De vil nemlig være afhængige af dig, så når der skal leges, vil det typisk være i stuen, hvor de kan ligge, mens du kan holde fuldt øje med dem. Når de begynder at nærmer sig de 2-3 år, vil du sætte stor pris på, at der er plads nok på deres værelser til, at de kan lege der, og lukke døren så I kan få lidt mere ro. Men i starten kan i benytte et mindre værelse, som i så kan renovere større, når den tid kommer. I kan få hjælp til dette af det lokale tømrerfirma i Højbjerg.

Inventar

Men hvad skal sådan et børneværelse egentlig bestå af? Jo, det vil typisk være her, at man vil skifte barnet, så derfor skal der være et puslebord med god opbevaringsplads. Det er vigtigt, at I vælger et godt og rummeligt bord evt. med skuffer, så I kan gemme bleer, vådservietter osv. væk. Derudover skal værelset have en børneseng, som i starten vil være på jeres soveværelse. Derudover vil det være en god idé med en hængegynge, hvor barnet kan ligge i. Det vil gøre, at barnet falder hurtigt til ro, hvis det græder meget.

Pynt på værelset

Endvidere er det vigtigt med flot udsmykning, så det ikke er kedeligt at se på. Barnets sanser skal kunne blive styrket. Der skal være godt med farver og billeder, som hænger på væggen. Væggene på værelset må også meget gerne have nogle farver på sig fremfor hvid, men du kan også vælge at lave det mere moderne med neutrale farver. Legetøjet skal også have sin plads på værelset, men som sagt vil det blive brugt mest i stuen. Det skal dog være her det har plads til, når det skal pakkes lidt væk. Stil nogle bamser rundt omkring i rummet, hvor barnet kan komme til det. Du vil hurtigt opdage, at barnet vil drage imod dem, og på den måde lærer at bevæge sig noget meget og hurtigere.